skip to Main Content

Nove silhouette rezalne naprave

Na letošnjem Silhouette Summitu, ki se je odvijal na Havajih so nam predstavili, kar 4 nove rezalne naprave. Izmed vseh pa je najbolj izstopal novi Silhouette Curio 2, ki omogoča obdelavo debelejših materialov zaradi višje vgrajene gredi v napravi ter 2 inovativni tehnologiji. In sicer IPT (Intelligenth path tehnology) ter ES (elektrostatic bed), kar pomeni nič več lepljivih podlog saj ta tehnologija deluje na principu statike. Torej kakšne so izboljšave Curia 2 ter kaj lahko z njim ustvarjamo.

Izboljšave in novosti Curia2:

 1. Elektrostatična podloga nam omogoča, tanjše papirje režemo brez tveganja da bi se nam tanek papir, kot je cvetličarski papir raztrgal, saj ga elektrostatika drži popolnoma pri miru. Posledično se le ti ne cefrajo, trgajo ali vihajo, kot je to običajno pri lepljivi podlogi. Čiščenje pa je preprosto saj lahko izrez samo dvignemo iz podloge ostale delce pa preprosto zavržemo ali hranimo za uporabo pri drugih projektih.
 2. Intelligent path technology (IPT) je revolucialen način rezanja saj sam izračuna način rezanja glede na dizajn, ki ga želimo izrezati, kar pomeni da na primer srca ne bo izrezal v enem potegu ampak bo rezilo med rezanjem večkrat dvignil in rezilo usmerjal tako, da ne ustvarja napetosti z potegom noža po papirju. Kar omogoča, da lahko več listov papirja režemo naenkrat (to velja samo za tanjše papirje). Ter da so koti izrezani natančno in jih ne zaokrožuje.
 3. Uporaba novih ”Power tools” orodij , kot že naslov pove so na voljo nova orodja za Curio2, Cameo5 ter Portrait4, ki omogočajo graviranje, embosiranje, štancanje ter vroče graviranje z folijami.
 4. Enostavnejša uporaba, z odprto konstrukcijo je rezanje in vstavljanje materialov v izdelavo preprostejše. Novi stop gumb omogoča takojšnjo zaustavitev delovanja naprave brez da bi morali napravo odklopiti iz električnega omrežja.
 5. Senzor za avtomatsko določanje višine vstavljenega materiala.

Novi Cameo 5 ter Cameo 5 PLUS

 1. Tišje in močnejše delovanje. Ojačana šasija, kar omogoča večjo stabilnost delovanja ter bolj natančne reze. Ter nov način delovanja, ki omogoča tišje delovanje. Silhouette omogoča kar 5 kgf z 2. držalom, kar je največ na trgu med konkurenčnimi napravami. Hitrost pa dosega do 400 mm/s.
 2. Nov videz z novo barvo marmornega videza, ki je na letošnjem Summitu navdušil saj naprava v živo deluje res čudovito.
 3. Možnost uporabe novih orodij “Power tools”. Tako kot Curio 2 tudi Cameo 5 omogoča vrsto novih power tools orodij.
 4. Elektrostatična podloga. Možnost uporabe, kot dodatek.
 5. Intellegent path tehnology.
 6. Širši spekter uporabe materialov. Razširjena možnost uporabe materialov omogoča uporabo materialov, ki so izven standardnih velikosti materialov. Hkrati pa širši spekter materialov od tanjših papirjev do materialov z visokim sijajem saj jih Print&Cut funcija sedaj brez težav prebere.
 7. Izboljšana funkcija senzorja za skeniranje registracijskih oznak. Odvisno od materiala lahko senzor prilagodi svojo občutljivost. Kar poveča uspešnost skeniranja vstavljenega materiala ne glede na vrsto materiala. Vključno z visoko sijajnimi in blečičastimi materiali.
 8. Nova prilagodljiva kolesca so enostavnejša za uporabo od prejšnjih, hkrati pa omogočajo rezanje ožjih materialov ter popolno prilagodljivost glede na vstavljeno širino materiala.
 9. Avtomatični rezalec papirja je bil prestavljen iz zadnjega dela naprave v sprednji del naprave, za še lažjo uporabo pa je avtomatiziran.
 10. Stabilnejše in kompaktnejše držalo za role vinila
 11. Nov gumb Repeat job, ki omogoča ponovitev rezanja dizajna direktno preko naprave.
 12. Nov gumb Emergency stop, ki omogoča takojšno prekinitev delovanja naprave.

Manjši Portrait 4 omogoča vse nove funkcije kakor njegov večji brat Cameo 5, le da nima drugega nosilca za rezanje in je posledično manj močnejši za rezanje. Barvna opcija naprave pa je samo v beli barvi.

Primerjave orodij Power tools vam predstavimo kmalu v naslednjem članku.

Vse naprave so količinsko izredno omejene. Curio 2 ter Portrait 5 bosta dobavljiva že v tem mesecu na Camea 5 pa bomo morali še malce počakati. Vsaj predvidoma do konca naslednjega meseca. Najprej izide v črni mat barvi nato sledita še beli in roza. Marmorna verzija Camea pa bo na voljo v Februarju prihodnje leto.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na info@zartee.si

Do naslednjič pa en velik ustvarjalni pozdrav!

Urška ;)

Back To Top