skip to Main Content

Vse kar morate vedeti o rezalnih podlogah

Poleg dobrega rezila za točne in natančne reze, potrebujete tudi dobro rezalno podlogo, ki bo služila kot osnova za vaša rezalna dela. Pri delu z ustvarjalnimi materiali je pomembna prava podloga. Vsakemu rezalnemu stroju Silhouette je priložena standardna rezalna podloga. Ta standardna podloga je odlična za osnovne projekte, toda ali ste vedeli, da Silhouette ponuja tudi druge podloge za rezanje različnih materialov? Ali da lahko uporabite manjše podloge v večjih strojih? Veliko je treba vedeti o naših podlogah za rezanje! Čeprav ste morda seznanjeni z osnovami, bo ta objava obravnavala vse podrobnosti rezalnih podlog Silhouette. 

Kaj so podloge za rezanje? Verjetno že dobro razumete, kaj so podloge za rezanje. Podloge za rezanje so tanke plastične plošče z lepljivo samolepilno površino, ki drži vaš material na mestu. Medtem ko je nekatere materiale mogoče rezati brez podloge z izbranimi stroji, je treba večino materialov pred rezanjem položiti na podlogo. Rezalne podloge pa olajšajo nalaganje materialov v vaš stroj – namesto da bi morali vsak material nalagati neposredno v stroj, valji stroja uporabljajo robove rezalne podloge za gladko valjanje materiala skozi rezalni stroj, ko ta reže in skicira vaše dizajne.

Rezalne podloge prav tako ščitijo vaš stroj med postopkom rezanja, tako da ustvarijo oviro med vašim rezilom in vašim rezalnim strojem. Ta dodana plast ščiti vaš stroj pred poškodbami, ki jih povzročijo nepravilne nastavitve rezanja, kot je prveč izpostavljeno rezilo ali visoka nastavitev pritiska. Brez podloge za rezanje lahko uporaba napačnih nastavitev rezanja poškoduje vaše rezilo in celo vaš stroj. Namesto tega podloga za rezanje nudi zaščito, ki jo potrebujete, da lahko preizkusite nastavitve rezanja, ne da bi poškodovali vaš stroj. Ko že govorimo o nastavitvah rezanja, lahko podloga, ki jo uporabljate, vpliva na kakovost rezanja, tako kot izbira rezila in nastavitve rezanja. Rezalne podloge Silhouette so posebej zasnovane za uporabo z našimi rezalnimi stroji. Ponujamo različne ravni moči lepila za različne materiale, o katerih bomo govorili v kratkem. Poleg tega lahko dobite samo ostro in natančno kakovost, ki jo pričakujete od Silhouette, če uporabljate podloge za rezanje Silhouette. Uporaba alternativnih podlog lahko povzroči zmanjšanje kakovosti rezanja ali le to postane nenatančno.

Kakšna je razlika med različnimi vrstami Silhouette podlog?

Rezalne podloge Silhouette so osnova vsakega reza, ki ga naredite s svojim strojem. Tako imamo velik katalog različnih rezalnih podlog, od katerih vsaka zagotavlja visokokakovosten oprijem in nemoten postopek nalaganja. Če od nakupa stroja za rezanje še niste vzeli nove podloge, so tukaj trije razlogi, zakaj bi želeli razširiti svojo zbirko podlog za rezanje.

1. Podloge za vsak stroj

Vemo, kako pomembno je kar najbolje izkoristiti celotno rezalno širino vašega stroja. Tako ponujamo vsaj tri rezalne podloge za vse naše rezalne stroje. Vsaka podloga je zasnovana tako, da se prilega valjčnemu drogu vsakega stroja za nemoteno nalaganje in maksimizira širino reza stroja. Ne glede na to, ali potrebujete 8-inčno podlogo za vaš Portrait 3 ali želite postati večji s 24-inčnim Cameo 4 PRO, vam bomo pomagali. Druga odlična prednost naših velikosti podlog je, da lahko poleg največje velikosti, ki je na voljo za vaš rezalni stroj, delate tudi s poljubnimi manjšimi podlogami, ki ustrezajo vašemu stroju. Nastavljivi valji serije Cameo 4 to omogočajo. Ni vam treba ustvarjati z 24-inčno podloga za Cameo Pro, če ustvarjate projekt Print & Cut; preprosto položite material na podlogo za Silhouette Portrait, prilagodite valje, da se prilegajo 8-inčni podlogi in pripravljeni ste na delo!

Za združljivost polne velikosti podloge si oglejte spodnjo tabelo.

Velikost podloge

za rezanje

                                   Cameo PRO  Cameo Plus  Cameo 4   Portrait 3

24 x 24 palcev            ✔

14 x 15 palcev           ✔                   ✔

12 x 24 palcev           ✔                   ✔                  ✔

12 x 12 palcev           ✔                   ✔                  ✔

8 x 12 palcev             ✔                   ✔                  ✔                  ✔

 

2. Tri različne  moči lepila

Različni materiali zahtevajo različno stopnjo oprijema med rezanjem. In medtem ko so vsi rezalni stroji Silhouette opremljeni s standardno podlogo za lepljenje, ponujamo tudi dve dodatni moči lepila v vseh velikostih rezalne podloge, tako da lahko režete široko paleto materialov. Tanki, občutljivi materiali potrebujejo nežen prijem, debeli materiali pa morda potrebujejo močnejše lepilo, kot ga nudi standardna podloga za rezanje. Podloge Light Tack in Strong Tack imajo posebno raven lepila, ki jo potrebujete za enostavno rezanje katerega koli posebnega materiala, kar vam daje večji nadzor nad postopkom rezanja. Te različne podloge za rezanje lahko hitro ločite tako, da preverite barvo obrobe preproge. Podloge Standard Tack so prozorne, medtem ko imajo podloge Light Tack modro obrobo, podloge Strong Tack pa sivo.

 

3. Inovativna PixScan™ Technologija

Rezalne podloge PixScan™ so dodatna vrsta rezalnih podlog, ki jih ponujamo v velikostih 12 x 12 palcev in 8 x 12 palcev. S to rezalno podlogo lahko natančno režete okrog obstoječih slik in postavite linije reza na določeno mesto na materialu s pomočjo kamere ali optičnega bralnika. Ta podloga je odlična za rokodelce, ki delajo z vzorčastim papirjem, otroškimi risbami in še več. Če želite uporabiti podlogo PixScan™, preprosto položite svoj material na podlogo in uporabite kamero ali optični bralnik, da posnamete sliko. Nato uvozite sliko v Silhouette Studio® in opazujte, kako se vaš material prikaže na zaslonu tako kot na podlogi za rezanje. Linije za rezanje lahko dodate natanko tam, kjer želite, da izrežete obstoječe oblike iz svojega materiala, s čimer olajšate izrezovanje natančnih in natančnih oblik iz obstoječega tiskanega materiala. Tukaj izveste več o uporabi preprog PixScan™.

 

Katere podloge so pravšnje zame?

Glede na to, da je na voljo toliko različnih velikosti podlog in stopenj oprijema, morda ne veste, katere bodo najbolj primerne za vas, vaš stroj in vaše projekte. V preteklosti smo delili nekaj virov o tem, kako izbrati pravo podlogo za rezanje za vas, vendar imamo nekaj vprašanj, o katerih morate razmisliti, ko se odločate, katere podloge za rezanje dodati v svojo zbirko. (Opozorilo: to so ista vprašanja, ki si jih morate zastaviti tudi, ko izbirate rezila!)

Katero napravo imam?

Izbira prave velikosti rezalne podloge je dokaj enostavna. Vsak rezalni stroj Silhouette ima drugačno največjo širino reza, ki se giblje od 8 do 24 palcev med Portrait 3 in Cameo Pro. Če želite kar najbolje izkoristiti vaš stroj, boste želeli izbrati podlogo, ki ustreza njegovi širini reza.

Katere materiale boste rezali?

Ko kupujete novo podlogo za rezanje, razmislite o vrstah projektov, ki jih želite ustvariti. Različni materiali, zlasti posebni mediji, lahko zahtevajo drugačno stopnjo lepila kot standardna podloga, ki je priložena napravi. Standardne podloge Tack vsebujejo naše osnovno, vsestransko lepilo, ki na mestu drži srednje težke materiale, kot sta karton in vinil. To je odlična podloga za začetek in začetnike. Če izrežete veliko vzorčastega papirja ali želite iz obstoječih slik izrezati edinstvene oblike, so rezalne podloge PixScan™ odlična izbira. Podloge PixScan™ imajo tudi naš standardni nivo lepila.

 

Izdelovalci, ki delajo z krhkimi, občutljivimi materiali, naj izberejo Light Tack podlogo. Lahkotno lepilo ne bo poškodovalo materialov, ki se zlahka trgajo.

Včasih potrebujete malo več oprijema za svoj material in tu pride na vrsto podloga Strong Tack. Ustvarjajte s filcem, blagom in ustvarjalno peno ter jo med rezanjem hranite varno.

Drug dejavnik, ki ga morate upoštevati, je velikost materiala, ki ga boste rezali. Vrnimo se k prejšnjemu primeru Cameo Pro – če z napravo Cameo Pro redno ustvarjate projekte Print & Cut, boste morda želeli kupiti manjšo podlogo za rezanje 8 x 12 palcev ali 12 x 12 palcev, da boste lažje nalagali manjše projekte. v stroj. Zdaj, ko ste razmišljali o tem, kaj želite ustvariti s svojo novo podlogo za rezanje, si poglejmo podrobneje vsako od različnih vrst podlog, ki so na voljo.

Standard Tack podloge

Na voljo je pet različnih podlog Standard Tack – po ena za vsak stroj za rezanje in daljša podloga 12 x 24 palcev za Cameo 4. Naše podloge Standard Tack so združljive s številnimi materiali, kot so karton, furnir, pena, vinil, HTV folija, in več.

Standardne podloge Tack so na voljo v petih velikostih:

Light Tack podloga

Podloge Light Tack so idealne za krhke materiale zaradi nežnega lepila podloge. Materiali, kot so fotokopirni papir, pole z nalepkami in svileni papir, se lahko pri uporabi s standardno lepljivo podlogo strgajo, vendar bodo podloge Light Tack držale te materiale na mestu brez kakršnih koli poškodb.

Light Tack po0dloge so na voljo v 4 velikostih:

Strong Tack podloge

Naše štiri podloge Strong Tack so narejene tako, da držijo najdebelejše materiale na mestu. Ta podloga je popolna za materiale, kot so klobučevina, blago, krep papir, usnje itd.

Podloge Strong Tack so na voljo v štirih velikostih:

PixScan™ podloge

Te specializirane podloge za rezanje imajo vgrajene registracijske oznake, tako da se vaš dizajn v Silhouette Studio® pojavi natanko tako, kot je na podlogi, ko uvozite svojo sliko.

Podloge PixScan™ so na voljo v dveh velikostih:

8 x 12 in.

12 x 12 in.


To je vse, kar imamo danes za vas! Upamo, da ste se naučili nekaj o vseh Silhouette različnih podlogah za rezanje. Sporočite nam, o kateri temi želite izvedeti več!

Vir: Silhouette america

Back To Top